Getuigen gezocht steekincident winkelcentrum Wijkerbaan in Beverwijk

Normal 2019 04 23 politieauto mercedes pm007
Afbeelding: Politie

Op zaterdagochtend even na 11 uur zag een beveiligingsmedewerker twee jongens bij de uitgang aan het Frank Sinatraplein van het winkelcentrum staan. De jongens stonden te roken en droegen geen mondkapje. Roken is daar niet toegestaan.

De beveiliger sprak de jongens aan. Een van hen stapte naar buiten, de ander bleef staan. De beveiliger voelde vervolgens een stomp in zijn zij. Omdat hij was voorzien van een veiligheidsvest besteedde hij daar aanvankelijk geen aandacht aan. Hij verwijderde beide jongens uit het winkelcentrum, die wegrenden in de richting van de Bullerlaan. Even later werd de beveiliger geattendeerd op een gat in zijn jas ter hoogte van de ‘stomp’. Ook zijn trui bleek te zijn voorzien van een messnede. Waarschijnlijk is een messteek van de jongens geweerd door zijn steekwerende veiligheidsvest. De beveiliger heeft aangifte gedaan van poging tot zware mishandeling. Aan hem is slachtofferhulp aangeboden.

De politie is op zoek naar getuigen en roept deze op zich te melden via 0900-8844. Dat kan ook anoniem, bel dan misdaad anoniem via 0800-7000.

De jongens voldeden aan het volgende signalement:

  1. lichte huidskleur, 16-18 jaar oud, 1.80 meter lang, tenger postuur, gekleed in een donkere trainingsbroek met aan beide twee gouden biezen van boven naar beneden, lichtkleurige gewatteerde jas;
  2. Licht getinte huidskleur, 16-18 jaar oud, 1.75 meter lang, tenger postuur, gekleed in een donkere trainingsbroek met aan beide twee gouden biezen van boven naar beneden, donkerkleurige jas strak om het lichaam, donkere gympen.

 

Adverteren op BeverwijkActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op BeverwijkActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Beverwijk
06:24

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief