Explosie in Beverwijk: Politie Zoekt Getuigen en Informatie

4 maanden geleden gepubliceerd

Een woning aan de Vechtstraat in Beverwijk raakte aanzienlijk beschadigd door een explosie die op donderdag 4 januari rond 03.15 uur plaatsvond. Gelukkig vielen er geen gewonden bij dit incident. De politie is momenteel een onderzoek gestart en zoekt naar getuigen en informatie over de zaak.

Wat Gebeurde Er?

Volgens camerabeelden was een man, vermoedelijk betrokken bij de explosie, vlakbij het ontploffingspunt te zien. Hij rende weg na de ontploffing. Er is een mogelijkheid dat hij gewond is geraakt tijdens het incident. De politie is geïnteresseerd in informatie over iemand die sinds 4 januari 2024, 03.15 uur gehoorschade, brandwonden of andere verwondingen heeft opgelopen.

De Gevolgen van de Explosie

De explosie veroorzaakte aanzienlijke schade aan de woning. De voordeur en de ramen aan de voorkant werden vernield en na inspectie bleek dat het huis voor een lange periode onbewoonbaar zou zijn. Na de explosie werden meerdere woningen aan de Vechtstraat ontruimd vanwege een vermoedelijk gaslek, al bleek dit niet het geval te zijn.

Signalement Verdachte

Direct na de explosie werd een in het zwart geklede man gezien die van de Vechtstraat naar de Drechtstraat rende, richting de wijk Broekpolder. De politie heeft in de omgeving gezocht, maar heeft de verdachte niet kunnen vinden.

Oproep tot Getuigen

De recherche onderzoekt de explosie en roept getuigen of mensen met informatie op zich te melden. Als u iets gezien of gehoord hebt of als u beeldmateriaal heeft dat kan bijdragen aan het onderzoek, neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie. U kunt ook anoniem blijven en uw informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem.