Bestuurder zwaar onder invloed aangehouden in Beverwijk

Normal aanhouding

Op zondagmorgen omstreeks 04.00 uur zagen politiemensen een auto door de Jekerstraat in Beverwijk rijden. De auto voerde geen verlichting en had twee lekke banden.

Bij controle bleek de bestuurder, een 20-jarige man uit Beverwijk, sterk onder invloed van alcohol te verkeren. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek dat hij 750 ug/l alcohol in zijn adem had. Dat is bijna drieënhalf maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ug/l. Toen de politie zijn rijbewijs in wilde vorderen, bleek dat hij helemaal niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Belemmeren van aanhouding

Tijdens de aanhouding kwam een 39-jarige Alkmaarder uit een woning naar buiten gelopen. Hij probeerde de aangehouden bestuurder bij de politie weg te halen en bemoeide zich zodanig met de aanhouding dat hij werd aangehouden wegens belemmering.

Adverteren op BeverwijkActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op BeverwijkActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Beverwijk
16:31

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief