Man aangehouden wegens rijden onder invloed op de Plantage in Beverwijk

Normal logo politie op dienstauto
Afbeelding: Politie

Op donderdagmorgen werd een 38-jarige man uit Oegstgeest met de nodige moeite aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 01.20 uur zag de politie een bestelbusje rijden op de Plantage in Beverwijk. De bestuurder reed met lage snelheid, maar desondanks had hij wel de hele breedte van de rijbaan nodig, inclusief de stoeprandjes. Toen de man na diverse stoptekens eindelijk zijn auto aan de kant zette op de Vondellaan, bleek hij zo dronken te zijn als een balletje. Hij kon nauwelijks uit het busje komen, kon niet meer op zijn benen blijven staan en wist geen woord meer uit te brengen.

Weigering

De man ging vrijwillig mee naar het politiebureau voor een ademanalyse, maar hier verzette hij zich hevig en wenste niet mee te werken aan het onderzoek naar de hoeveelheid alcohol in zijn adem. Het weigeren van een ademanalyse wordt overigens aangemerkt als misdrijf.

Bij controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Adverteren op BeverwijkActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op BeverwijkActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Beverwijk
06:08

17° C

Zwaarbewolkt

0.89 km/h

70%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief