14-jarig meisje overleden na verkeersongeval in Beverwijk

ongeveer een maand geleden gepubliceerd

Het 14-jarige meisje dat vorige week betrokken raakte bij een ernstig verkeersongeval aan de Plesmanweg in Beverwijk, is maandagavond 4 maart overleden aan haar verwondingen. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Het ongeval

Op donderdag 29 februari 2024 rond 08.10 uur kreeg de politie melding van een ernstige aanrijding tussen een fietser en een auto op de Plesmanweg ter hoogte van de Gladiolenlaan in Beverwijk. Het 14-jarige meisje werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Helaas is zij enkele dagen later aan haar verwondingen overleden.

Betrokkenheid bestuurder

De bestuurder van de auto, een 31-jarige man uit de gemeente Laarbeek in Noord-Brabant, werd volgens de gebruikelijke procedure aangehouden. Hij is inmiddels heengezonden. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie onderzoekt zijn betrokkenheid bij het verkeersongeval.

Ondersteuning voor de familie

De familie van het slachtoffer is een familierechercheur toegewezen. Getuigen van het ongeval kunnen contact opnemen met Slachtofferhulp voor ondersteuning. Deze dienst is altijd gratis.